Slipp bli bitterfitta, skaffa en 80-talistpappa

Aha! Jag visste det! Jag hade rätt ang. männen i Bitterfittan, som jag skrev om efter att jag hade läst 50 sidor i boken och fått krupp för ett par år sen.

Det är nämligen såhär att under de senaste två dagarna har det dykt upp två artiklar på DN.se om hur bra 80-talisterna är som pappor. De nya velourpapporna even. I artikeln "Män är väl inga lealösa mähän" handlar om hur det är mer självklart för 80-talistpappor att ta ut lika mycket föräldraledighet som sina partners och vad de får ut av att göra just det. Här är ytterligare en artikel på samma tema.

Alltså, jag säger bara som jag sa i mitt blogginlägg 2008: Maria Sveland, get yourself lite lammkött, gurl.

P.S. En sen 70-talist funkar lika utmärkt som en vanlig 80-talist har jag märkt. D.S.

Short for True Blood

Som en teasekampanj så har HBO gjort ett antal miniavsnitt av True Blood som kommer att visas på HBO varje söndag tills säsong 3 börjar. Avsnitten utspelar sig mellan säsong 2 och 3 och är några minuter långa vardera. Kolla in det första avsnittet:



Mer True Blood på HBO:s hemsida.

Träningsvärk

Fy faaaen! Jag har sån sjuk träningsvärk idag så jag tror att jag dör. Hade osmaken att styrketräna igår och körde en massa utfall plus leg raises så i morse när jag skulle upp för trappan till jobbet trodde jag seriöst att jag skulle dö. Har haft pass på stadsbibblan vilket innebär en hel del trappspringande så jag har grimaserat rejält mellan vångarna vill jag lova.

På det har jag dessutom också promenerat hem från jobbet. Trodde knappt att jag skulle komma upp för den sista backen, benen ville liksom inte gå. Men jag kom hem till slut i alla fall, nu ska jag inte göra nånting vettigt mer på hela kvällen. Sådetså.

Nästa lägenhet

Jag tror att jag har nämnt tidigare att vi är på jakt efter en ny lägenhet. Okej, kanske inte direkt på seriös jakt iom att vi vill flytta tidigast 1 september och såna lägenheter listas som lediga först i slutet av maj/början av juni. Men i alla fall. Grejen att tänka på ny lägenhet gör ju att man inte helt osökt kommer att tänka på allt som är fel med ens nuvarande boende. Kommer på mig själv varje dag med att tänka "I nästa lägenhet så...".

Tyvärr så har vår nuvarande lägenhet betydligt fler brister än fördelar, här är några som vi vill slippa i nästa lägenhet:
- typ inga förvaringsutrymmen
- utsikt mot en vändplan
- ligger på första våningen = hundra procent insyn från ovan nämnda vändplan och omkringliggande hus
- det mesta småsakerna är trasiga, typ persiennfästen och fönsterspärrar
- enda solen som kommer in är mellan kl. 04-05 på morgonen
- sneda golv så att vattnet i badrummet rinner till dörren istället för till avloppet
- tydliga tecken av att en sådär 200 olika dammsugare har kört på alla lister
- ligger ovanpå ett garage = svinkallt plus bilar som står och gasar nedanför vardagsrumsfönstret så att fönstrena skallrar
- dålig ventilation som gör att man alltid vet vad grannen lagar till middag

Osv osv i all oändlighet.

Ja tack till fler heta typer i True Blood


OMG hur het är inte Joe Manganiello som kommer att spela Alcide Herveaux i säsong 3 av True Blood? Kan kanske nästan t.o.m. hålla med Hanna och göra ett undantag för regeln om att vampyrer alltid är hetare än weres. Men bara kanske, vi får se hur det urartar sig.

Sewing is all I know

Lördagkväll... nämen om man skulle sy lite mer kanske? Varför inte? Haha, ja jag har ett liv, jag lovar. Ska bara hitta det först, misstänker att det ligger i någon hög med tygspill någonstans. Blev för övrigt skitglad nyss när jag städade min sykista och hittade en bit oanvänd snygg fuskpäls (sån som kostar 500 spänn/metern) som jag hade glömt att jag hade. Score! Precis vad jag behöver till jackan som jag ska sy sen.

Nähä, nu ska jag sluta surfa och gå och sy klart ärmarna på klänningen. Sen ska jag bara pressa fållen och sen är den typ helt klar. Då är det bara att börja rita mönster till nästa del i outfiten. Neverending story.

Nya pumor till promenadskor

Eftersom jag har börjat promenera en del nu, bland annat hem från jobbet ett par gånger i veckan, så har jag funderat på om det är dags att köpa nya promenadskor. Har alltid Converse och de är så himla hårda att promenera i, speciellt om man har lite högre tempo, det känns som att man stampar barfota rakt i asfalten ungefär.

Så passande nog fick jag ett SMS från Ellos igår om att de har 25% rabatt på sneakers från Puma och Adidas den här helgen. Jag tog och klickade hem ett par Puma Lanai XT. Gillar verkligen Puma-skor, har ett par gamla Easy Rider III som jag gick i jämt förut så det känns passande att köpa ett par nya Puma nu när jag har kommit tillbaka till att promenera igen. Just det, rabattkoden är 215400, gäller t.o.m. imorgon.

Twitter

Seg som jag är så har jag skaffat Twitter först nu, har liksom inte orkat än, såklart sjukt dåligt av mig som ändå är en såndär bibblo som förespråkar sociala medier. Jag har inte riktigt heller vetat vad jag ska ha Twitter till, men nu kom jag ju på att jag såklart kan skriva om alla böcker jag läser där, förutom grejen med att koppla statusuppdateringarna från Facebook dit dårå.

Så...
Follow MonAmelie on Twitter

Update: För övrigt så har jag som något slags långsiktigt mål att fixa en ny domän där jag ska samla allt mitt webbmaterial, typ blogg, gamla bloggar, hemsideprojekt osv och uppdatera det hela med hjälp av Wordpress. Vill göra något mer seriöst liksom, och mest av allt slippa reklam och jox. När det blir däremot, det får vi se. Semesterprojekt?

Och så var det torsdag igen!

I told you so! Veckan består bara av torsdagar och söndagar! I rest my case! Men skönt, för nu är det nästan helg. Och sen blir det söndag. Haha.

Update: En sak som är bra med torsdagar. Nytt avsnitt av America's Next Top Model säsong 14! Ja, jag erkänner, jag kan inte låta bli.

Sneak peak

Okej jävligt kassa bilder men det är faktiskt svårt att fota sig själv med bajsig kamera och skitig spegel.


I don't like tuesdays

Tisdagar börjar verkligen visa sig som veckans lågvattenmärke nummer ett. När jag var ute från bibblan i fem minuter idag så var det nåt jävla geni som kände sig manad att tömma en hel brandsläckare över golvet, en kopiator, en skrivare och några böcker. Jippi. Seriöst, hur jävla moget beteende är det för folk som är 18 år gamla? Jag tycker bara att det är så himla pinsamt!

Det blev i alla fall till att stänga bibblan för resten av dagen och jag gick hem, det stank brandskum på hela stället och jag hade då ingen lust med att riskera migrän av den skitanledningen. Suck.

Sleepless in Sumpan

Usch, hade en skum natt i natt. Vaknade vid kvart i fyra och kunde inte somna om förrän kvart över fem, efter att jag hade gått upp och käkat en banan plus kollat lite på tv. Sen när jag väl somnade om så vaknade jag såklart igen efter en timme, så sammanlagt har jag väl sovit 6-6½ timme inatt. Ingen katastrof men tillräckligt för att göra mig till en zombie. Passande nog spenderade jag en timme i förmiddags med att sätta upp böcker i magasinet nere i källaren, jag menar, var finns zombies om inte i gamla biblioteksmagasin?

Var ändå duktig nog att promenera hem efter diskpasset, kändes lika bra att passa på nu eftersom det tydligen ska bli skitväder senare i veckan. Känns faktiskt som att jag har kommit igång med motion nu, förra veckan rörde jag på mig i minst 30 min fem dagar av sju. Till och med pappa (f.d. elitidrottare som fortfarande tränar varje dag, typen som går upp kl. 05 för att gå och simma innan jobbet) är imponerad och det händer inte jätteofta (eftersom jag är en kronisk slashas). Hoppas bara att jag får sova ordentligt imorgon så att jag kan vara lite mer alert.

Ännu en ny vecka


Varför känns det som att alla veckor bara består av torsdagar och söndagar? Antingen "shit veckan är redan nästan slut" eller "faaan helgen är slut IGEN!". Jaha, snart dags för pension då. Åååh, jag är så jävla trött!

Söndag

Är uppe och igång hyfsat tidigt för att vara mig - för andra dagen i rad dessutom. Nyckeln ligger nog i att Simon har gått upp tidigt både igår och idag. I vanliga fall brukar jag dega bort hela förmiddagarna tills Simon går upp vid 12. Hoppas att Simon börjar med att gå upp tidigt varje helg, jag skulle verkligen få sjukt mycket gjort!

På schemat idag är det att sy, sy och sy lite mer. Håller på med nya lajvkläder (en klänning just nu) och har gett mig fan på att inte paniksy dagen före lajvet som jag brukar. Och nu är det bara tre veckor kvar, så ja, det är bäst att ligga i. Ska sy en jacka och en mantel sen också. Men först klänning. Iofs så gjorde jag det värsta skitgörat igår kväll, dvs sicksackade (overlockade) alla delar och sydde ihop grunden. Nu blir det mer pilliga saker. Tur att jag har hela dagen på mig.

Söker desperat efter Susan

Både Simon och jag har varit helt knäckta nu ikväll. Simon pga 2½ timme fäktning och jag pga typ fem timmars städande. Alltså ultimata förhållanden för att kolla på en modern filmklassiker, nämligen en av mina nostalgifavoriter - Desperately Seeking Susan (Susan, var är du? på svenska) från 1985.

100% ren underhållning med bland andra Rosanna Arquette och Madonna (på den tiden när man inte kräktes i munnen av att se henne) tillsammans med dåliga trollkonstnärer och en massa massa new wave-killar. Tyvärr har den oförtjänt dåligt IMDb-betyg, det måste bero på Madonna hahaha. Men det är okej. Men jag måste däremot dessvärre erkänna att den här tidstypiska trailern tyvärr förtjänar IMDb-betyget.


När blire sommar nu igen?


Beställde precis de här två trikåklänningarna från H&M. Älskar verkligen trikåklänningar, är lite beroende. (Psst, med koden 8762 får man 10% rabatt på allt!) Bring on the summer!

Lördag

Gah, jag har hållit på sen kl. 10 med att städa och dona här hemma. Har röjt mitt skrivbord, plockat undan en massa saker i hela lägenheten, dammsugit i 50 min (!!!), torkat golven, bytt gardiner i köket och varit nere i källaren och letat fram liggunderlag, luftmadrass, sovsäck och vattendunk till lajvet. Har till och med varit ute och dragit en röjningsrepa på balkongen (som vi bara använder för att lägga skräp på typ)! Nu känner jag mig helt jävla slut.

Om en sådär 5-10 minuter kommer pappa och Helena hit för att hämta grejer till lajvet som ska till Västerås (alla sovprylar plus jättetält plus ljuslyktor). När de har åkt ska jag ta ett bad och sen ska jag fanimej inte göra nåt mer ansträngande på hela kvällen. Men först: ladda kaffebryggaren!

Update 1 min senare: Faaaaan kom på att jag ju måste börja sy på mina lajvkläder. Alltså inte alls någon lugn kväll. Suck! Aja, en minuts lycka fick jag i alla fall.

Love, Reign over me

Simon och jag har precis kollat på en av de få filmer som får 10/10 av mig, nämligen Reign over me eller Vänner för livet som den heter på svenska. Så sjukt bra film bara. Därför tänkte jag bjuda på ett filmtips som jag skrev på mitt gamla jobb om just Reign over me. Håll till godo. (Texten är omredigerad en aning)


Alan Johnson är en hyfsat vanlig tandläkare i New York. Han lever ett bra liv tillsammans med sin fru och två döttrar, och på jobbet går det bra. Ändå är det som att något saknas. Är inte Alans fina liv kanske lite livlöst och tomt, och verkar det inte som att han blir lite överkörd av de flesta i sin närhet – frun, medarbetarna och till och med receptionisten?

Dessa problem känns däremot uppenbart triviala då Alan av en slump träffar på sin gamla rumskompis från collage, Charlie Fineman. Charlie, som förlorat hela sin familj i 9/11-attackerna, verkar befinna sig i sin egen värld och känner till en början inte ens igen Alan. Charlie har stängt in sig inom sig själv sedan katastrofen, och vägrar tala om sin förlorade familj. Långsamt lyckas de båda männen ändå med att återuppta sin vänskap, och Alan dras in i Charlies underliga liv, som domineras av musik, tv-spel, jam-sessioner, ständiga köksrenoveringar och nattliga biobesök.

Trots att Charlies liv till en början verkar roligt och fritt från de tråkiga vardagsproblem som Alan i vanliga fall tvingas möta, blir det snart tydligt att Charlie är allt annat än problemfri. Bakom den udda fasaden finns ett mörker och en stor sorg som han vägrar möta. Kan den återfunna vänskapen med Alan hjälpa honom att återhämta sig, eller är Charlies problem för stora för att överkomma?

Reign over me är ett starkt och vackert drama om vänskap med ett smärtsamt men hoppfullt budskap som inte lämnar någon opåverkad. Den här filmen är den enda jag har gråtit över på bio någonsin. Rollerna som Alan och Charlie spelas av Don Cheadle och Adam Sandler, som gör sin starkaste rolltolkning hittills i en roll som man är ovan att se honom i (jämför med Jim Carrey i Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Birollerna är också väldigt välspelade med skådespelare som Liv Tyler och Donald Sutherland. Filmen är regisserad av Mike Binder.

Musik har en stor plats i Reign over me. Charlie filtrerar livet och speciellt svåra situationer genom att lyssna på sin iPod, och filmen genomsyras av musik av bl.a. Bruce Springsteen och Pearl Jam. Filmens titel kommer från låten “Love, Reign o’er Me” av The Who. För övrigt så är Adam Sandler som Charlie också en riktig Bob Dylan-lookalike.


Progress!

Idag har jag varit med om ett riktigt eureka! moment på jobbet. Det var nämligen en elev som kallade mig Amelie! Första gången det har hänt, annars brukar de bara kalla mig "bibliotekarien" eller "ursäkta?". Kan ärligt säga att jag blev smått rörd över att höra mitt eget namn sådär, positiv utveckling i ett litet ord. Dagen har faktiskt varit fylld av trevliga elever, det måste vara för att det är fredag hahaha.

Dagens i-landsproblem

Min sport-bh gick sönder igår. Det smällde till och så gick ena bygeln av på mitten. Jag har haft den i typ 7-8 år så i-landsproblemet rör sig mer om att hitta en ny exakt likadan sport-bh än det faktum att den faktiskt gick sönder. Vågar man tro att Champion har samma sport-bhmodeller nu som 2002?

Det är inte lätt att vara lärare tydligen

Idag har det varit arbetsplatsträff på jobbet, alltså på gymnasiet. Har arbetsplatsträffar på vanliga bibblan också då men inte idag. En bit in i mötet märkte jag att en person framför mig viftade åt en annan person längst bort på samma bänkrad.

Jag lade också märke till ett underligt dovt ljud, varpå den tillviftade personen (en lärare) böjer sig fram och petar på en lärarkollega som alltså har somnat - och snarkar! - och som då vaknar sådär lägligt mitt i en snark så att det låter som att han sätter den i halsen. Ja ni vet ju hur det låter.

Tror inte att det var så många som lade märke till det hela, men för mig var det närmast episkt roligt. Nästan filmisk upplevelse haha.

Lost in Austen


Igår blev jag alldeles till mig i trasorna när jag upptäckte den här fantastiska miniserien: Lost in Austen. Den handlar om Amanda som är fullkomligt besatt av Jane Austens Pride and prejudice. Helt otippat visar det sig att det finns en portal mellan hennes nutida lägenhet och familjen Bennets hem i Pride and prejudices bokvärld och kanske inte lika otippat så fastnar Amanda där och kan inte komma tillbaka till nutiden. Alltså som upplagt för trubbel, speciellt när Amandas närvaro ställer till handlingen i en av världens mest älskade romaner.

Jag älskar verkligen Jane Austen OCH den här typen av serier, så ärligt talat så har jag svårt att tänka mig något bättre. Jag satt igår kväll och garvade som fan medan Simon sa skeptiskt "Är det verkligen kul?". Japp!

Smells like the 60s

Okej, nu är det officiellt vår och ni vet vad det betyder: 60-talsplaylisten rullar! Tradition sedan 2005. Här är en av mina favoriter:


If you wanna be happy for the rest of your life
Never make a pretty woman your wife
Go for my personal point of view
Get an ugly girl to marry you

A pretty woman makes her husband look small

it very often causes a system fall
As soon as he marries her then she starts
looking for things that will break his heart
but if you make an ugly woman your wife
you'll be happy for the rest of your life
An ugly woman will put peals on that
and she'll always give you a piece of that.

If you wanna be happy for the rest of your life

Never make a pretty woman your wife
Go for my personal point of view
Get an ugly girl to marry you

Don't let your friends say you have no taste

go ahead and marry anyway
Her face is ugly her eyes don't match
take it from me she's a better catch

If you wanna be happy for the rest of your life

Never make a pretty woman your wife
Go for my personal point of view
Get an ugly girl to marry you

Dude 1: Say man

Dude 2: Hey man
Dude 1: I saw your wife the other day
Dude 2: Yeah
Dude 1: Yeah and shes ugly
Dude 2: Yeah shes ugly but she sure can cook
Dude 1: Yeah

If you wanna be happy for the rest of your life

Never make a pretty woman your wife
Go for my personal point of view
Get an ugly girl to marry you

När det blir för mycket


Idag har jag insett en sak som är för jävla irriterande med gymnasiekids. De låter. Som fan. Jag fattar verkligen inte vad det är för mening med att skrika till varandra när man pratar. Känner mig helt stekt i huvudet efter en eftermiddag av kakafoni.

Lektionsfri dag imorgon, nämen guuuu vad jag kommer att sakna de små änglarna! Eller inte.

2 AM Serenades

Den grej som jag tror att jag gnäller mest över alla kategorier är min sömn. Jag är helt beroende av att sova ungefär 7-8 timmar per natt och blir väldigt kinkig om jag inte kan göra det eller om jag blir störd. Igår natt sov jag ganska dåligt så igår kväll bestämde jag mig för att gå och lägga mig extra tidigt för att vara garanterad sömn. Såklart blev jag då väckt kl. 02 av ett tjutande larm.

Som alltid när jag blir väckt så var min första känsla förvirring, och nästa irritation. Gick upp för att undersöka, fly förbannad över att nån jävla idiot försökt sno en bil eller nåt. Det gick däremot inte att se någon larmande bil ute, och senare kom Simon på att det nog var en gympasal som ligger en bit från oss som larmade, för det har tydligen hänt förut.

I alla fall, medan vi letade efter felet så upptäckte vi att mitt ute på vändplanen utanför vårt hus satt en jättestor hare. Larmljudet studsade mellan husen och den stackars haren såg helt bedrövad ut, precis som oss undrade den säker vad fan det var som lät. Efter att ha vridit på huvudet fram och tillbaka en stund skuttade den iväg. Lustigt hur grundläggande lika människor och djur kan vara, det är exakt så jag hade betett mig om jag hade varit en hare haha.



Keeping busy

Har haft galet mycket att göra de senaste dagarna. Ellen har varit här fredag-söndag och vi har i princip sytt nästan hela tiden. Lajv om fyra veckor och jag är så sjukt peppad! Satt i tre timmar igår kväll och skrev vår bakgrundsstory, som blev fyra A4 till slut. Det kommer att bli fett! Måste bara komma igång med att sy mina egna saker också, kanske börjar med det imorgon eller så.

Jag har också varit duktig den senaste veckan och har kommit igång med att motionera mer. Förra veckan promenerade jag tre gånger och styrketränade en gång. Idag har jag dessutom promenerat hem från jobbet, hur skönt som helst. Känner däremot att det nog inte är så bra att promenera med Converse på asfalt i längden. Är helt öm under fötterna och stel i benen och höfterna. Men jag kanske får härda ut, vet inte om jag kan slita mig från mina kära Converse.

Kärlek 5.0


True love since 2005/04/08 (i alla fall officiellt). Kolla förresten in vår bröllopssida här!

Bara en helt vanlig dag

Idag har jag haft en rätt så givande dag på jobbet. Eftersom det är påsklov så är skolan tom förutom för den administrativa personalen. Och en sån frihet! Behövde inte ha kläder med fickor till nycklar och mobil, utan jag kunde bara låta sakerna ligga utan risk för stöld. Och nä, jag överdriver inte, min föregångare blev lurad att lämna sina prylar varpå någon snodde hennes mobil.

Men i alla fall, när jag kom till jobbet så upptäckte jag att min dator hade fått Windows 7. Jag visste att det skulle göra någon slags uppgradering, men inte vad för någon, så det var ju en rolig överraskning. Mindre rolig dock när jag upptäckte att alla mina länkar och lösenord och sånt inte fanns kvar, men det var det värt.

Har kunnat sitta i lugn och ro hela dagen och fixat med ditten och datten. Packat upp och lagt in typ 20 böcker och några nya tidskriftsnummer, gjort en lista över arbetarlitteratur till en lärare och lite sånt. På eftermiddagen skulle jag fixa påminnelser på försenade böcker, det blev 71 stycken i A4-format som skulle vikas, läggas i kuvert som i sin tur skulle klistras och stämplas. Skitkul kan man ju tänka, men sen kom jag på den briljanta idén att kolla på senaste delen av Det kungliga bröllopet på SVTPlay samtidigt. Multitasking business with pleasure haha. Ser fram emot lika softa dagar imorgon och på torsdag.

Påsk och sånt

Här kommer lite bilder från helgen, dessvärre ganska ospännande sådana, vet inte riktigt vad jag höll på med. Men håll till godo.

 

Let them have bicycle helmets! säger mamma.


Den klassiska trädgrenar-mot-blå-himmel-bilden.


Do not mock! Mina solbrillor iz da bomb. Fo shiz.


Den traditionella påsklunchen hos morfar. Det här var innan Simon drack för många snapsar. Vill gärna inte få problem i äktenskapet, annars hade jag lätt postat fyllebild på Simon direkt. <3


Fullproppade och jästa på tåget hem. Jag bjuder på att jag inte har något smink på bilden. Sån är jag.


Lägesrapport kolon

Kom hem från Västerås igår.

Igår kväll: All girls night by myself.

Försöker komma igång med träning och sånt där igen.

Har fått en cykelhjälm av mamma som köper cykelhjälmar till alla som vill ha just nu.

Vi hoppas att vi ska hitta en ny lägenhet snart.

Imorgon ska jag jobba kväll för första gången på nya jobbet och behöver gå upp först kl. 9.45.

Tänkte ta en promenad till jobbet imorgon = lyx with a capital L.

Har klippt ut delar till min nya lajvklänning idag, men mönsterpappret tog slut så det blev inga ärmar.

På fredag kommer Ellen hit! Då ska vi sy sy sy och köpa lajvprylar.

I lördags köpte jag en sketasnygg prickig kjol på Indiska.

Den här veckan är det påsklov och inga elever på plats, det ska jag fira med att inventera försvunna böcker.

Om fem veckor är det lajv!

I lördags firade Simon och jag ett halvår som gifta och på torsdag har vi varit tillsammans i fem år!

Börjar tycka att The Pacific är lite bättre efter avsnitt 3.

Jag gillar den här låten just nu, fast tyvärr ser bandet ut som ett gäng 12-åriga töntar. Men vad gör man?

RSS 2.0