Ladd-söndag

Har den segaste söndagen på väldigt länge. Vaknade redan kl. 7 (när Simon gick och la sig, för övrigt) och kunde inte somna om trots att jag var skittrött. Gick upp och kollade på skräp-tv (Vänner, Biggest loser, Oprah) i tre timmar innan jag kunde gå och lägga mig igen. Nu så är jag såklart helt knäckt eftersom jag har sovit alldeles för mycket istället.

Det enda som är på agendan idag är att ta en promenad, handla, äta tacos och klippa Simons hår. Väldigt lugnt med andra ord, men det är en väldigt bra laddning inför nästa vecka, som kommer att vara fullspäckad. Imorgon har vi nämligen förvaltningsdag med jobbet hela dagen, på kvällen ska vi till Mosebacke och fira en arbetskamrat som fyllt 50. På tisdag jobbar jag som vanligt och på kvällen är det Vår ruset (fråga inte). På onsdag jobbar jag återigen som vanligt och på kvällen ska Simon och jag på DVD-releasefest för Res dej inte!. I helgen ska vi antagligen till Uppsala på födelsedagsfest också. Fullspäckat, japp.

Hej då Ben & Jerry

Idag har jag ätit min sista Ben & Jerry's på mycket länge. Inte för att jag ens äter det speciellt ofta, det var kanske tredje gången i år, men det är ändå en slags markering. Jag har nämligen tröttnat på att harva på med att träna halvkonsekvent och äta halvbra och att det inte händer något.

Så från och med tisdag är det strikt kaloriintag och träning som gäller. Hela sommaren. Jey vad kul! Eller inte, men det är nödvändigt faktiskt. Det är nu fem år sen jag gick upp i vikt och stannade här. Inte kul alls. Men nu ska det bli ändring på det, förhoppningsvis.

Tur nog så är jag i alla fall träningsvan i grunden, så jag hoppas att det mest ska vara helggodiset som är problemet och att jag ska lyckas med att bli av med det också. Håll tummarna, så ser vi hur det går i typ september.

Rör inte min felliton

Ja, jag ser störd ut, men det bjuder jag på.
Dessutom så var badrummet enda tillräckligt ljusa platsen i lägenheten.


Fick hem min iPhone igår och är helt besatt redan. Omöjligt att inte pilla på den eller installera roliga onödiga appar. Men så himla användbar! Jag är helt frälst, fattar inte att jag har väntat så här länge med att skaffa en. Idag har Simon och jag varit och handlat ett fodral plus skydd för själva skärmen. Ja, på en dag så var den redan helt full av flottiga fingeravtryck.

För övrigt så fick jag och några av arbetskamraterna klämma på en iPad för någon vecka sedan, den var också minst sagt flottig kan jag lova. Men ball, såklart.

En iPhone i ugnen

Tack, men eeh, nej tack.


Ja, det var oundvikligt i längden. Håll i er. Jag har blivit med iPhone. Eller ja, den har ju såklart inte kommit än men jag har klickat in en beställning, så korrekt sätt så blir jag med iPhone nästa vecka.

"Men redan?" kanske ni tänker, men faktiskt så skulle jag säga att det är ett tekniskt framsteg för mig, jag brukar nämligen aldrig ha mobiler som är i närheten av avancerade. Jag använder ärligt talat telefonen mest till att ringa. Men på senaste tiden har jag känt ett ökat behov av att göra andra saker med mobilen, typ seriös kalender och mest av allt: surfa! Och tyvärr så suger det att kolla Facebook med min nuvarande mobil.

Så det var ett naturligt steg att skaffa iPhone faktiskt. Och ja, det kommer en nyare variant snart, men som sagt, iom att jag inte bryr mig om att ha saker som är super-high tech så "räcker" en 3GS bra och väl för min del. Nu måste jag bara pimpa den med något tjusigt skal. Det enda jag kan säga om det är att det definitivt inte kommer att bli ett från Ed Hardy. Vet inte om det finns något som är mer white trash än Ed Hardy ärligt talat.

Får är snälla djur på Gotland


Japp, nu börjar det ju faktiskt dra ihop sig mot sommar, även om det då är typ 7 veckor kvar till semestern. I alla fall så har vi äntligen lyckats med att bestämma oss för resmål, som rätt ospännande nog blir 5 nätter i stuga på Gotland. Ja, meget svennebanan för att vara oss men jag tänker inte sticka under stolen med att det är faaaan så soft!

Däremot hade man ju önskat att det inte hade varit så förbenat dyrt att bara åka till Gotland. Skulle ha kunnat åka till typ Paris eller London för samma pris och lika lång tid. Helt sjukt. Men som sagt, det blir nog himla soft med lite sol och bad ändå. Och kultur, för det är ju oundvikligt på Gotland (om man inte åker dit på brattsveckan dvs). Jag planerar till och med att införskaffa en ny baddräkt, jag som inte har badat på flera år. Så ni förstår hur seriös jag är.

Enda bummern med den här sommaren blir att Simon ska jobba som kolloledare under sammanlagt 4 veckor i sommar, i juli och augusti. Det kommer att suga, jag blir så jäkla uttråkad av att vara ensam hemma. Men det går säkert bra, fast ja, tråkigt.

Moving along

Nu när lajvet är slut känner jag att det är dags för något nytt webbprojekt igen. Och kanske lite för att vi har haft utbildning i CS Library hela dagen idag vilket var väldigt peppande. För er som inte håller på med webb eller bibliotek har jag full förståelse för att ni inte har ett jota om vad CS Library är. Läs mer om det här.

I alla fall så har jag två projekt på gång som jag vill greja med. Det ena är att göra om startsidan (eller alla sidor kanske) på Simons hemsida till Wordpress-sidor. Det andra projektet är att skaffa en ny domän att flytta den här bloggen och mina gamla bloggar till.

Tyvärr så betyder det att jag från och med nu dubbelpublicerar alla inlägg jag skriver här i Wordpress eftersom det inte går att exportera inlägg från blogg.se. Stenåldern, med andra ord. Men jag hoppas att kunna rädda en del inlägg här plus få med mina tidigare blogspot-bloggar. Skulle vara bra soft att ha allt på ett ställe med mer möjlighet att satsa lite som på en hemsida istället. Japp, stor webbpepp!

Peace and (well, not exactly) quiet

Veckan hittills har faktiskt varit riktigt lugn på jobbet. Det känns verkligen att terminen är nära att ta slut, studenten är ju om bara två veckor så många elever verkar ha lagt in högsta växeln. Även om det viktigaste i livet ändå verkar vara fotboll. Om jag aldrig hör namnen Zlatan eller Messi nämnas någon mer gång så är det inte för tidigt. Men ja, aint gonna happen. I alla fall så är det fint att höra alla blivande stundenters seriösa samtal och planerande av de sista skoluppgifterna. Som det ska vara vid den här tiden på året.

För övrigt så kommer det att bli ändringar för mig på jobbfronten efter sommaren. Gymnasiet som jag jobbar på har lite olika problem och därför kommer det bara att finnas en bibliotekarie där på halvtid från och med höstterminens början. Som det är nu har jag 75% där och 25% på stadsbibblan, medan en kollega har de sista 25 procenten på gymnasiet. I höst kommer jag att ha halvtid som enda bibliotekarie där och halvtid på stadsbibblan. Trist för skolan och eleverna, men samtidigt så är jag alltid öppen för förändringar, så det blir säkert intressant för min del ändå. Men ja, synd för alla elever som faktiskt använder sig av bibblan.

Officiell trailer för True Blood säsong 3

Igår dök en ny 2 minuter lång trailer för säsong 3 av True Blood upp. Bara några veckor kvar nu, can't wait! Det kommer att bli så jävla fett! En av mina favoriter James Frain är liksom med, otippat ballt!


Wait a minute, Mr. Postman

Det är ju alltid kul när man har varit bortrest en vecka och hittar tre postavier att hämta ut när man kommer hem. Speciellt när de innehåller både läsning och uppdatering av sommargarderoben.

Böcker från Bokus. Har redan läst halva Dead in the Family för övrigt och är inte jätteimpad, som väntat.

Randig topp från H&M och kort lila topp från Topshop.

Jeansshorts i boyfriend fit från H&M och cykelbyxor med spetskant från Topshop.

Ja just det, CYKELBYXOR! Kör Victorian style under klänningen i sommar haha. Hur skönt som helst.

Hälsningar från landet Lajvien




Eleonora De Ghal & Aurelia Silverhök - hetaste bejbsen i skogen eller vad?

There is no place like home

Speciellt inte efter en jävla vecka i skogen/Västerås. Även om våra intentioner om att vara lite mer hardcore än vanligt gick i graven ganska snabbt. Efter en natt med minusgrader gav vi upp tanken på att sova i skogen och åkte hem med Simon & Tomas varje natt istället. Helt klart värt det även om det tyvärr blev lite väl lite dagslajvande. Och så regnade det en del och då passade vi på att åka och bowla med pappa och Helena haha. Hardcore, skrev jag precis det? I fredags skippade jag och Ellen lajvet helt och stannade i stan och gick och såg Kick Ass med Ellens bundis Johanna istället. Very entertaining indeed. 7/10 till Kick Ass, helt klart.

I natt har jag sovit fyra timmar, kom från lajvet vid fyra och skulle sen upp kvart över åtta för att åka ut med pappa i skogen och röja vårt läger. Trodde lite att jag skulle dö när klockan ringde, men det gick bra ändå. Kom hem vid ettsnåret, tog ett bad, bytte sängkläder, kollade igenom nya H&M-katalogen och sov i två timmar. Nu ikväll har vi käkat tacos och kollat på Myhtbusters hajspecial. Lagom chill för en söndag. Nu ska jag bara hänga tvätten, sen är det god natt och back to work imorgon. Hoppas att ingen kommer att vilja ha tag på en bok på nedersta hyllan, för jag har ont i hela kroppen...

Mickey Rourke och andra heta män


Jag tycker faktiskt att det är helt sjukt att Mickey Rourke var såhär het på 80-talet (bild från Angel Heart, galet bra film för övrigt). Det är ofattbart hur det ens kan vara möjligt att pajja sitt utseende på det sättet. Faktiskt. Var bara tvungen att påpeka det. Att Mickey Rourke före 1990 är med på min topplista över heta män.

Och för att tala om heta män så har ju faktiskt den nya Robin Hood-filmen premiär på fredag. Vi kommer att vara på lajv, men det kommer alltså att finnas möjlighet till förkovran i medeltidskultur även utanför skogen. Och den hete mannen vi pratar om då är alltså Russel Crowe (även om Mark Strong som är med även han är rätt så het). Jag tror att vi ska se Robin Hood om två veckor istället, och jag säger bara det här: Gud, om du finns, låt Russel Crowe ha tajta brallor filmen igenom. Snälla.

Update

Okej, jag har rätt lite tid över till bloggande just nu. Har fullt upp med att fixa grejer till lajvet som är nästa vecka. Åker till Västerås på söndag redan. Och nu har jag dessutom blivit sjuk. Jey. Hoppas bara att det ska bli bra av att jag vilar ut ordentligt nu och inte tvingar mig iväg till jobbet och bli dödssjuk lagom till helgen. Hoppas! Men jag är helt klart inte på topp, har ont i halsen, lite feber och är helt död i kroppen. Men håller tummarna.

Om ni vill få lite fler updates, kolla in min Twitter!

RSS 2.0