There's no need to fear when the mighty Ellzor is here

Har precis varit och lämnat av Ellen vid tåget i Sumpan efter två dagar av fun fun fun. Vi har bland annat hunnit kolla på film (Sleepy Hollow, Public Enemies och En långvarig förlovning), varit på Östasiatiska museet, shoppat a k a trängts med galna människor och så har Ellen även gjort studiebesök på mitt jobb. Hon var inte speciellt imponerad av Tullinge, haha. Kan inte annat än att hålla med, dessvärre.

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Taget med min mobilkamera, så verkligen usel kvalle, men vad gör man inte?

 

 

 

 

 

 

 

Ikväll är jag gräsänka för Simon är på MMA-gala i Fryshuset och roar sig. Har inte riktigt bestämt vad jag ska pyssla med själv, förutom att göra ost- och skinkpaj. Det är standard att göra mat som Simon inte äter när han inte är hemma. Men först ska jag kolla på Americas Next Top Model.


Lika som bär

Stötte på en reklam för Postkodlotteriet i tunnelbanan idag och satte asgarvet i halsen. Hade jag haft dryck i munnen hade jag sprayat ner mamman + barn som satt mittemot mig.

Dolores Umbridge? / Kim Kärnfalk?

Egentligen skulle det ju vara en bild på en leendes Umbridge, men det var tydligen omöjligt att hitta. Men ni fattar, ni har sett Harry Potter.

Höstlov of champions

Den här veckan är det (som ingen har missat) höstlov, vilket märks hyfsat tydligt. Dels genom kollegor med barn som tagit ledigt och statusuppdaterar om det på Facebook, dels genom drösar av högstadiekidz som lämnar cyklar i högvis utanför biblioteksingången. Behöver jag tillägga att ingången till bibblan där jag jobbar ligger i plan 2? Ehh ja, svårt att missa alltså.

Även om jag då inte tagit ledigt för att göra skogsutflykter med icke-existerande barn och istället måste hyssja åt andras odrägliga barn på jobbet så är jag ändå positivt inställd till höstlov, av två anledningar:
  1. Även Västerås firar höstlov den här veckan och bjuder därmed på finbesök från vår allkäraste Ellenor, även känd som Ellen de Ghal eller helt enkelt THE MIGHTY ELLZOR! Ellen stannar torsdag-lördag och det kommer säkerligen att bli en hel massa garv och smidning av planer. You bet!
  2. Höstlovet infaller i regel samma vecka som Alla helgons dag, vilket gör att jag som kommunalt anställd kan glädja mig med att jobba halvdag på fredag. 4 timmars ledighetsbliss helt gratis mao. Sweetness!

<3

Jag vet knappt vad jag heter

Det var över tre veckor sedan vi gifte oss nu, men fortfarande så har det inte gått igenom hos Skatteverket. Vilket är minst sagt förvirrande iom att jag har bytt efternamn. Kan inte skaffa ett nytt leg. t.ex. eller få post till mitt nya namn.

På jobbet har jag beslutat mig för att använda både det gamla och nya namnet, mest för att jag troligen inte kommer att vara kvar så länge till och plus att jag har anmält att jag bytt namn men ingen verkar ta någon notis om det. Det värsta är när telefonen ringer, varje gång får jag panne och vet inte vad jag ska svara. Därmed svarar jag typ olika varje gång det ringer. Mycket konsekvent. Som tur var är det inte jättemånga som ringer specifikt till mig, annars skulle jag dessutom vara ansvarig för att sprida förvirringen vidare.

Så Skatteverket: Hurry the fuck up!


[hjärta] Jane Austen

De senaste fyra veckorna har jag bänkat mig med en ny BBC-version av Jane Austens Emma, den här gången spelad av min absoluta favorit bland kvinnliga skådespelerskor - Romola Garai. Jag har sett Emma i två olika versioner innan, med Gwyneth Paltrow (hu!) och Kate Beckinsale (gäsp.) och självklart så blir de tidigare varianterna totalt utägda av Romola.

Men det är inte bara bra skådespeleri som får mig att fastna, det är Jane Austens historier i allmänhet som är omöjliga att mostå. Nu är jag iofs något av en kostymfilmjunkie (i blodet ffs), men det är något speciellt med just Jane Austen. Kanske hela grejen med att Jane Austen i princip var först med att skriva realistiskt om kvinnors vardag, och mäns också för den delen. Hon har ett öga för alla små triviala saker som tar fram människors karaktärer, saker som inte verkar ha ändrats enormt mycket under de senaste 200 åren. Visst, våra liv är helt annorlunda och en aning mer jämställda, kvinnor har andra syften än att gifta sig och skaffa barn. Samtidigt så går det inte att komma ifrån att vi alla har en Emma eller Mr. Knightley eller i värsta fall Mrs. Elton i bekantskapskretsen. Mänsklighet, det är vad det handlar om. Det slutar aldrig att vara intressant.

 

Fjärde och sista avsnittet av Emma har precis visats på BBC One i England, och borde rimligtvis visas på svensk tv om inte allt för lång tid. Jag kommer i alla fall att vara först med att boka den på DVD.

För övrigt: Är det inte fint att se att Sick Boy har kommit upp sig i världen? Sry för alla YouTube-länkar förresten.


Ny blogg, typ


Har äntligen fått tummen ur och skapat en ny blogg (igen). Återkommer snart med mer vettigt inlägg, har pysslat med designen och en massa annat hela kvällen och nu är det nästan dags att gå och lägga sig. I alla fall så har jag några "löften" till mig själv och till er, kära läsare, nämligen:
  • Att skriva oftare än tidigare och lägga upp mer bilder
  • Att gnälla mindre (hahaha)
  • Och att vara mer personlig, kanske kanske.
Ah well, vi hoppas väl på det bästa. Jag har i alla fall en väldig nystartskänsla i allmänhet just nu, inte bara på grund av att jag och Simon gifte oss för tre veckor sedan, jag är också i stort behov av någon slags förändring och tänkte använda bloggen som ventilation.

RSS 2.0