Gott Nytt Decennium!


Ingen outing till svärmor idag i alla fall. Dels så är vi fortfarande sjuka, men dessutom så har svärmor också blivit sjuk och ställt in alla slags kalas. Men grattis till Love på födelsedagen ändå!

Nu är det i alla fall dags för ett nytt decennium, vilket känns lite weird. För tio år sedan, när det var dags att party like it's 1999 så var jag 16 år och dyngfull på alldeles för mycket mousserande vin och vår vän Anders hade brytit benet och hade gips, kryckor och Kalle Anka-slips.

För tjugo år sedan (åååh vilken ångest) skulle det bli 1990 och det var världens ståhej i Västerås eftersom staden grundades år 990 och alltså fyllde tusen år. Jag har iofs för mig att Västerås inte alls grundades så tidigt, men ja. Hursomhelst så firades det hela med enormt fyrverkeri från Domus-taket (ja, Arosian hette så på den tiden ungdomar) och jag var 6 år och där med mamma och pappa, och satt på pappas axlar har jag för mig. Jag hade såklart fått ta den traditionella nyårsluren på eftermiddagen för att orka vara uppe.

Japp, där fick vi oss en liten trip down memory lane. Nu ska vi snart gå och handla två måsten för nyårsafton: After Eight och Herreljunga-cider. Ska försöka återkomma imorgon med någon slags sammanställning över 2009.

Gott nytt 2010!

Vårmode? Whåt?

Alltså WTF. Magen har inte ens smält all julmat, chokladfinnarna (ja det sägs ju att man inte får finnar av choklad, men förklara då fan för mig varför jag alltid får finnar när jag äter mycket choklad? som icke chokladberoende märker jag sånt - faktiskt) har knappast lagt sig och här är de: En parad av tunna bomullsblusar i korall, vita volanger och ljusa jeans. Eller ännu värre: Vita byxor. Hej allihopa, nu är det SOMMAR! Dags att klä sig som brats på segeltur! Wihiiiiii! Eller kanske inte.

Här är en lista på några saker jag aldrig skulle ta på mig: Snickarbyxor, haremsbyxor, vita jeans, vadsomhelst som är i färgen korall. Eller turkost för den delen också. Som H&M-beroende var jag ju såklart tvungen att kolla nyheterna, och jag hittade tre plagg som jag nog ska inhandla. Alla var svarta. Men så är jag ju också en vinter, och enligt beprövad färganalysvetenskap så är vintrar de enda som verkligen passar i svart. Kolla bara in den här gamla godingen: Vacker med färg av Carole Jackson från 1984.


New Years Cold

Det är lite bättre med min förkylning idag, är fortfarande rosslig i halsen och täppt i näsan, men känner mig piggare. Simon däremot tror jag ligger en dag efter mig, han är inte mycket bättre alls sen igår. Hursomhelst inget jobb för mig imorgon heller, men det hade jag inte direkt planerat. Antog redan i söndags kväll att det skulle ta med än två dagar för den här skiten att gå över. Ah well.

Försöker planera nyårsmiddag lite halvdant, men det är lite svårt att bli sugen på saker när man inte har något luktsinne. Som vanligt firar vi solo, ingen av oss gillar nyårsfester. Dessutom så fyller Simons lillebror Love år på nyårsafton och vi brukar alltid fira det hemma hos Simons mamma på dagen, så vi blir ändå inte helt utsvultna på sällskap. I regel brukar vi köra någots slags film- eller tvmaraton. För två år sen t.ex. såg vi större delen av Heroes säsong 2 på nyårskvällen. Vi har inte sett mer Heroes sen dess, så det kanske är dags nu.

Förkylt!

Lagom tills att vi hade kommit hem från julfirandet i Västerås i fredags kväll blev både jag och Simon sjuka. Med största sannolikhet har vi blivit smittade av min (ibland kära) syster som var förkyld i början av veckan. Båda är helt däckade och gnäller i takt med snor, täppta näsor, halsont och hosta. Som tur var ingen feber men det är nog så jävligt ändå.

Återkommer när jag kan andas igen! Tills vidare, här är lite julbilder, mer finns på Facebook.










All dressed down and somewhere to go

Okej, dagens i-landsproblem: Jag kan för mitt liv inte hitta något passande att ha på mig på julafton. Jag hade beställt en klänning från Topshop, men den har kommit bort på posten och så har jag en annan klänning från Topshop som kandidat, men den är egentligen nog för tight för ett ätmaraton. What's a girl to do?

Kraven för en perfekt julaftonsklädsel är rätt många. Jag är inte typen som drar på mig en axelbandslös (jo tjena) tight paljettblåsa, jag är mer av den bekväma typen. Dock så är jag ju inskolad sen barnsben (hej volangklänning och rosett på huvudet) med att vara finklädd på julafton. Helst i halkvänliga lackskor. Men ändå, det måste vara något som är bekvämt nog för att äta 2 ton mat och godis, dega i soffan och ha julklappsutdelning på golvet. Ja just det, dagens i-landsproblem.

Update: Problemet är löst - stoppa pressarna!

Jullov & Scarlett

Har precis kommit hem efter mitt sista jobbpass innan jul och har nu lov fram till nästa måndag. Hur jäkla sweet som helst! Ska bara vika lite tvätt och städa badrummet, sen är vår lägenhet redo för julfirning. Helt perfekt!

Har förresten en ny favoritlåt, nämligen Relator med Pete Yorn & Scarlett Johansson.


The julbordskoma

Igår kväll hade vi julbord på jobbet. Förra året var vi på ett ställe och åt jullunch, men i år körde vi med catering och dukade upp i läsrummet. Faktiskt väldigt mysigt bland alla dammiga ref-böcker. Vi passade också på att fira en kollega som fyllt 50, vi fixade en "tron" gjord av en kapphängare och guldtyg plus en medföljande prinsesskrona som hon glatt hade på sig hela kvällen haha.

Enda nackdelen var att det blev lite för sent, kom inte från jobbet förrän halv elva och var hemma halv tolv. Dessutom så var det typ snöstorm och det blev att pulsa i ankelhög snö (jag hade såklart Converse) till pendeln, och alla med bil var väldigt nervösa över att inte komma hem.

Som tur var kunde jag jobba hemma idag i alla fall, annars hade jag nog haft svårt att komma upp i morse. Hade halsbrännan från Oz redan när jag och la mig (där fick jag för att jag faktiskt tyckte att sillen var god) och vid femtiden i morse gick jag upp och käkade två limpmackor utan pålägg och kollade på Fresh Prince i Bel-Air innan jag kunde somna om utan halsbränna. Så ja, jag känner mig lite knäckt idag. Jobbar med lite småsaker nu på förmiddagen men på eftermiddagen blir det att ta komp och försöka fixa julstädningen.

It's beginning to look a lot like Christmas

 

En jobbvecka kvar innan det är dags för jullov. Som vanligt så har jag upplagt för en skum vecka. Jobbar som vanligt måndag-tisdag, på onsdag ska vi ha julbord på jobbet på kvällen så det lär bli sent, och sen torsdag-fredag tänkte jag försöka plocka ut lite komp för att fixa julstädningen (rätt så välbehövlig) och sen avslutar jag veckan med att jobba lördag. Skum vecka, men det spelar ingen roll för sen har jag semester!!! En hel veckas ledigt, sen jobbar jag tre dagar (28-30 december) och sen ledigt igen. The bliss!

Plus för angst, minus för nästan allt annat

Är mitt betyg för New Moon, som vi har varit och sett idag. Den var förvisso bättre än jag hade väntat mig, och vissa delar var hur bra som helst, men på det hela taget så kan jag inte säga att jag tycker att det var en bra film. Gillade första delen av filmen, speciellt hela ångestbiten när Bella drömmer mardrömmar osv. I övrigt så tyckte både jag och Simon (som skruvade på sig i biostolen ett antal gånger, stackarn) att den var alldeles för seg och att de scener som borde ha varit imponerande (typ med the Volturi) inte var balla på nåt sätt. Dramaturgin sög, vilket såklart till stor del beror på att boken är hyfsat ouppstyrd och rörig. Mest av allt är jag besviken eftersom jag gillar första filmen. Jag skyller på dålig dramaturgi och på regissörsbytet. Och som Simon säger: "Att två juste killar som båda gillar henne ska ställas emot varandra är ju inte spännande, såklart att de inte kommer att fajtas till döden."

Men om jag ska sluta med något positivt:
Älskar Kristen Stewart och Robert Pattinson som skådespelare (även om vi var väldigt ickeimponerade av hans bara överkropp, tjejer, om ni trånar efter såna så rekommenderar jag er att dejta spinkiga rockerskillar, de ser precis ut så i bar överkropp :D), och Michael Sheen var grym som Aro. Och som sagt, älskar angst-delen, blev faktiskt t.o.m. lite tårögd där. Gillade den delen i boken också. Plus att jag ser fram emot Eclipse, även om det är lite synd att det inte är samma skådis (Rachelle Lefevre) som kommer att spela Victoria, för hon är fan h-e-t! Och på det stora hela så önskar jag att jag kunde tycka bättre om New Moon, men jag får nog hålla med om de fjuttiga 4.6 IMDb-poängen, tyvärr...

Filmtips: The Young Victoria

Ett snabbt filmtips för er som gillar kostymfilmer med inte för cheesy (men lite) kärlekstema, historiska dramer eller bara Emily Blunt i allmänhet: The Young Victoria. Handlar inte helt otippat baserat på titeln om Drottning Victorias tidiga liv som ung regent. För er som inte vet det så blev Victoria drottning över det Brittiska Imperiet när hon var 18 år gammal och regerade sen i 63 år. Det är från henne som ordet viktoriansk kommer, men äh, ja det vet ni ju.

Hursomhelst ett väldigt bra och mysigt drama utan att vara larvig på något sätt. Även godkänd med Simons seal of approval, vilket inte händer ofta med kostymfilmer. Snygg är den också!


Fredag

Idag var det ju äntligen fredag och det känns också äntligen (äntligen!) som att det börjar bli lite ordning på saker inför jul och efter all misär som har varit hela hösten. Enda dryga just nu är stackars Simon som har stukat vänster handled. Men det verkar som att det är på väg att bli bättre i alla fall.

Simon är iväg och spelar rollspel, så jag har spenderat kvällen med skumbad, Idol-finalen (jag har hejjat på Tove och Calle hela vägen, men är ändå glad över att de inte vann, prettyboy Erik kan gärna ha den där massproducerade supercheesy vinnarlåten) och julklappsinslagning. Blev inte riktigt klar med inslagningen, måste införskaffa mer papper. Avskyr att slå in för många paket med likadant papper haha. Ytterligare ett såntdära i-landsproblem.

För övrigt så firar vi som vanligt julen i Västerås. Som vanligt så bor vi också hemma hos mami, men hon jobbar 15-22 på julafton så större delen av dagen kommer nog att spenderas hemma hos pappa. Ser verkligen fram emot julen i år, inte minst för att jag har semester 20-27 december. Så sweet! För er som är i Vässe i jul - hör av er. Jag tar gärna en bira.


Här är för övrigt en av mina favoritbilder från tidigare jular: Mamma "matar" julgran med vatten och sockerbitar. Och sig själv typ.

A-bang-in'

Måste. Klippa. Kort. Lugg. Nu.


M.I.A.

Okej, jag har varit lite borta ett tag. Den här veckan var upplagd för att bli tjock redan från början, men visade sig faktiskt bli värre än beräknat. Har haft mycket på jobbet med författarbesök i torsdags (jobbade 9.30-20.30), eftermiddagspass igår plus att jag även jobbat idag. Veckan har dessutom kryddats med allmän trötthet fortfarande pga nacken. Det kanske låter konstigt, men av någon anledning blir man väldigt trött av just problem med nacken. Iom att jag har börjat jobba heltid igen så har det varit lite kaka på kaka trötthetsmässigt.

För att göra det hela ännu värre så blev Waerloga Records hemsida, som jag är typ webmaster för, hackad förra helgen och hela sidan har behövt raderas och kommer att behöva läggas upp igen, vilket är ett jääävla jobb. PLUS att Simons dator pajjade i onsdags vilket drog stora supportefforts från en trött och grinig Ammi medan Simon fick rusa iväg och handla en ny hårddisk pronto plus installera om Windows. Jey.

Lägg till att vi dessutom har varit på Ikea idag efter mitt jobb - utan bil - så fattar ni att jag har lite väl mycket på min tallrik just nu. Tror faktiskt att jag måste gå och lägga mig. Klockan 23.26 på en lördag. Hej pensionär! Sjukhemmet nästa!

P.S. Det suger att Tove inte kom med i Idol-finalen. Såklart att svennebananerna röstar fram helylle-Erik. Blir inte ens förvånad längre.

RSS 2.0