Mamma

Min mamma ringde mig igår kväll och meddelade att hon hade legat på sjukhus över natten. Hon hade nämligen ramlat med cykeln när hon cyklade hem från jobbet i torsdags kväll vid 22-tiden och slagit i huvudet. Här kommer lite saker som man inte ska göra om man slagit i huvudet: 1) Cykla hem resterande 6 km, 2) Vägra åka till akuten, 3) Gå och lägga sig och sova (!!!) och 4) Gå upp och jobba 7 timmar innan man inser att man kanske skulle gå till akuten. Men allt det här gjorde mamma trots att hon är vårdutbildad och jobbar på Västerås sjukhus.

När hon väl kom till akuten och gjorde CT visade det sig att hon hade slagit sig så illa att hon fått en blödning i huvudet. Inte i hjärnan som tur var men precis innanför skallen. Jag blir knäpp av att tänka på vad som hade hänt om något hade gått snett i huvudet medan hon sov. Nej, ska inte tänka på det.

Nu är hon i alla fall hemma men får inte göra någonting ansträngande. Tacka fan för det! Jävla knäppgök! Vem åker inte till akuten efter att ha slagit i huvudet så jävla hårt??? Ja, min mamma uppenbarligen. Enda fördelen är väl att hon tänker skaffa cykelhjälm nu. Ja, tack.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Skönt att höra att det hela gick bra!



Min mamma berättade häromdagen att hon hade halkat när hon gick över vägen (vilket inte var på ett övergångsställe för då tycker hon synd om bilarna som måste stanna och därmed riskera att seriekrocka) och precis kommit upp på trottoarkanten när en långtradare kom dundrande från krönet.

Det är väl ändå meningen att de ska ta hand om och oroa sig för oss och inte tvärtom?

2010-03-09 @ 09:12:36
URL: http://pushtheredbutton.blogg.se/
Postat av: Amelie

Ja alltså det måste vara något daredevilaktigt över den generationen! Tur att det gick bra för båda våra mamis, trots livsfarligt beteende. Fatta att jobba en hel dag fast det känns som att man ska spy/att huvudet ska implodera. Helt sjukt. Och hade det hänt en själv så hade det ju blivit ett jävla hallå, eller hur?

2010-03-09 @ 18:13:41
URL: http://monamelie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0